17/5 Παρουσίαση του βιβλίου "Ψυχο-λογικές Σχέσεις'' του Δημήτρη Φλαμούρη

18341846 1078135628952622_9142322228452368432_n

18341846 1078135628952622_9142322228452368432_n 

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Τι θα γινόταν αν οι κολλητοί μας ήταν ψυχολόγοι; Πως θα έμοιαζαν οι συζητήσεις που κάνουμε μαζί τους όταν βγαίνουμε για ένα κρασί ή για ένα καφέ έστω; Όταν αναλύουμε τα θέματα που μας απασχολούν;

Θέματα όπως:

• Γιατί πέφτω συνέχεια σε τέτοιου είδους άτομα; 
• Του τα ‘χω πει τόσες φορές του άντρα μου. Γιατί δεν αλλάζει;
• Γιατί κολλάω και δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση;
• Γιατί μου παίρνει τόσο χρόνο να ξεκολλήσω από τον/την πρώην μου;
• Μου αντιστέκεται πολύ αλλά θα τον/την στρώσω εγώ... 
• Μα όλα εγώ πρέπει να τα κάνω επιτέλους; 
• Έχω αλλάξει τόσους συντρόφους. Πότε θα βρω τον σωστό;
• Με έχει κουράσει ο ξερόλας συνάδελφος... Δεν αντέχω άλλο!
• Πως μπορώ να νιώσω την ευτυχία;

Αυτά και άλλα πολλά, εξίσου σημαντικά ζητήματα, συζητούν οι φίλοι με τον κολλητό-ψυχολόγο τους μέσα στο βιβλίο αυτό. Με έξυπνους, καθημερινούς διαλόγους και προκλητικά επιχειρήματα, ο Δημήτρης Φλαμούρης, PhD, συνδυάζει τις ψυχολογικές θεωρίες με τη μαθηματική λογική, προσεγγίζοντας πολύ διαφορετικά τις καταστάσεις που καθημερινά πολιορκούν τον συναισθηματικό μας κόσμο. Μέσα από 12 αυτοτελείς ιστορίες, το βιβλίο βοηθάει στην απόκτηση αυτογνωσίας και στην εύκολη κατανόηση των βαθύτερων ζητημάτων που όλους μας απασχολούν. Έτσι, καταφέρνει να γίνει ο φίλος με τον οποίο όλοι θα θέλαμε να βγούμε για ένα καφέ. Ή, ακόμα καλύτερα, για ένα κρασί...!


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ
Ο Δημήτρης Φλαμούρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα. Το 1996 αποφοίτησε από το Μαθηματικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο πάνω στα χρηματοοικονομικά μαθηματικά.
Εργάστηκε σε διεθνείς επενδυτικές τράπεζες στο Λονδίνο μέχρι το 2009 και έπειτα σε εγχώρια χρηματιστηριακή εταιρεία έως το 2015. Από το 2014 διδάσκει και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Κάνοντας μια αποφασιστική αλλαγή πορείας, το 2016 αποφοίτησε από τη σχολή ψυχολογίας του University of East London, όπου ειδικεύτηκε στον τομέα της Θετικής Ψυχολογίας. Πλέον, διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια, αρθρογραφεί και διατηρεί το δικό του blog (www.dimitrisflamouris.com), συνδυάζοντας το μαθηματικό του υπόβαθρο με τον χώρο της ψυχολογίας και της ευτυχίας. Παράλληλα, ασχολείται με το κρασί και έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 65 χώρες συλλέγοντας εμπειρίες από όλα τα μέρη του πλανήτη.

Η παρουσίαση θα συνδιοργανωθεί από την Ένωση Κυριών Δράμας, το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας και τη Λέσχη Lions Δράμας

Το βιβλίο θα προλογήσει η δημοσιογράφος Κική Χεριστανίδου

Θα ενσαρκώσουν ένα διάλογο του βιβλίου ψυχολόγοι της Ένωσης κυριών Δράμας

Ανακοινώσεις

Powered by mod LCA