7/12 Παρουσίαση του αστυνομικού μυθιστορήματος "Τα Μωρά της Αθηνάς", του Πάνου Ιωαννίδη

afisa ta mora

afisa ta mora

ta mora prosklisi

 

 

                                   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ       

του αστυνομικού μυθιστορήματος

                       «ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»

                                          του

                                ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

                  

                    

                            ΣΕ ΣΥΝ-ΔΙΟΡΓΆΝΩΣΗ

   ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ  

                                             &

       ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

                             στην αίθουσα εκδηλώσεων       

           της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας    

                        την Τετάρτη, 7/12 και ώρα 19.30

 


Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας, Πολύνα Γ. Μπανά, αναφέρεται στην παρουσίαση που διοργανώνει ο Σύλλογος από κοινού με τη Βιβλιοθήκη Δράμας:

«          Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας διοργανώνει από κοινού με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας, την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας, την παρουσίαση του αστυνομικού μυθιστορήματος «Τα μωρά της Αθηνάς» του δραμινού συγγραφέα Πάνου Ιωαννίδη. Την παρουσίαση του μυθιστορήματος έχει αναλάβει και θα πραγματοποιήσει η φιλόλογος Χριστίνα Παπαγγελή, ενώ ο ίδιος ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους παρισταμένους, στη διαλογική συζήτηση που θα ακολουθήσει. Αξίζει να επισημανθεί ότι «Τα μωρά της Αθηνάς», το οποίο είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Πάνου Ιωαννίδη, αποτελεί, συγχρόνως, το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα που μέχρι σήμερα έχει υπογράψει δραμινός συγγραφέας, υπηρετώντας ένα από τα πλέον αγαπημένα και διαδεδομένα είδη λογοτεχνίας, αυτό της αστυνομικής -noir- μυθιστοριογραφίας και, πρωτίστως, συμβάλλοντας στην ανανέωση και μετεξέλιξή του .  

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας προσκαλούν όλους τους δραμινούς να παρευρεθούν στην παρουσίαση και να συμμετέχουν στη διαλογική συζήτηση που θα ακολουθήσει.».

 

 

     Βιογραφικό Σημείωμα Πάνου Ιωαννίδη :

 

Ο Πάνος Ιωαννίδης γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1978. «Τα Μωρά της Αθηνάς» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Έχει κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά την ποιητική συλλογή «Ποιήματα της Στιγμής και άλλες Ουτοπικές Ιστορίες», ενώ το διήγημα του «Η Γυναίκα από τη Ζυρίχη» διακρίθηκε στον 1ο διαγωνισμό της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Είναι διδάκτωρ οικονομικών επιστημών. Ζει στη Δράμα με την σύντροφό του και το γιο τους.

 


       Όπως ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει σχετικά με το μυθιστόρημα :

« “Τα Μωρά της Αθηνάς” είναι ένα σύγχρονο παραμύθι που προσπαθεί να αποτυπώσει την ανάγκη ορισμένων νέων ανθρώπων να ζήσουν σε έναν καλύτερο κόσμο. Αν η πατρίδα της ιστορίας μου είναι το μεσογειακό noir, τότε το ταξίδι του βρίσκεται στην αγκαλιά που προσφέρει στη γενιά μου, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κρίση για την οποία δεν ευθύνεται. Η λογοτεχνική του προοπτική δε, αποσκοπεί στο να δείξει ότι το noir είναι το νέο κοινωνικό μυθιστόρημα εφόσον, όμως, συνομιλεί με τη νεωτερική αφήγηση και την ποίηση.». 

 

 

 

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

 

 

Κείμενα-Κριτικές

 

http://vasilis.pblogs.gr/2016/08/ta-mwra-ths-athhnas-panos-iwannidhs.html

 

 

http://anagnosi.blogspot.gr/2016/10/blog-post.html

 

 

 

Σχόλια και συνεντεύξεις Πάνου Ιωαννίδη

 

http://fractalart.gr/ta-mora-tis-athinas/

 

 

http://popaganda.gr/panos-ioannidis-thalasses-tou-notou/

 

http://now24.gr/o-panos-ioannidis-milai-sto-now24/

 

 

         

 

Ανακοινώσεις

Powered by mod LCA