15&16/10 Διήμερο Βιωματικό Εργαστήρι

 

ΔΙΗΜΕΡΟ

       ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ & ΛΟΓΟΥ

 

 

          Σάββατο και Κυριακή, 15 & 16 Οκτωβρίου 2016

                             Ώρες : 10.30 έως 15.00

 

                

                          στα γραφεία του Συλλόγου

 

                                      ------------------

 

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι όπου, μέσα από τελετουργία, χορό, θεατρική δράση και παιχνίδι, κινητοποιούμε τους μηχανισμούς της έμπνευσης και διευρύνουμε το κανάλι της έκφρασης διαμέσου της γραφής.

 

Το εργαστήρι δεν απευθύνεται αναγκαία σε ποιητές ή πεζογράφους, ούτε υπόσχεται να δημιουργήσει ποιητές και πεζογράφους.

 

Απευθύνεται σ' αυτούς που θέλουν να εξοικειωθούν με το γράψιμο, να δοκιμάσουν διάφορα είδη γραφής, στους ενήλικες που θέλουν να διατηρήσουν το παιδί ζωντανό μέσα τους, ένα παιδί που τολμάει να φαντάζεται χωρίς όρια και περιορισμούς.

 

Έτσι, για παράδειγμα, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να μεταμορφωθούν σε δέντρα εντελώς ιδιαίτερα και μοναδικά, να παίξουν κουκλοθέατρο ή να χορέψουν γύρω από μία εικονική φωτιά σε κύκλο.

 

Το εργαστήρι θα διαρκέσει συνολικά οκτώ (8) ώρες και θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή, 15 και 16 Οκτωβρίου αντιστοίχως, από τις 10.30 έως τις 15.00 με ένα ημίωρο διάλειμμα.

 

            Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο : 6932847872 (Πολύνα Μπανά).

         

Τα έξοδα συμμετοχής θα κινηθούν μεταξύ 20 και 25 Ευρώ (ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων)      -και- θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής, δεδομένου ότι το εργαστήρι θα είναι ολιγομελές ούτως ώστε να εξασφαλισθεί η καλύτερη δυνατή παρακολούθησή του.

 

 

 

ΕΡΓΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΧΛΟΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ

Η Χλόη Κουτσουμπέλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962. Σπούδασε Νομικά στο Τμήμα Νομικής του Α.Π.Θ.
Ποιητικές συλλογές: "Σχέσεις σιωπής" 1984, εκδόσεις Εγνατία "Η νύχτα είναι μια φάλαινα" 1990, εκδόσεις Βιβλιοπωλείου Λοξίας "Η αποχώρηση της λαίδης Κάπα" 2004, εκδόσεις Νέα Πορεία "Η λίμνη, ο κήπος και η απώλεια" 2006, εκδόσεις Νέα Πορεία "Η αλεπού και ο κόκκινος χορός", 2009, εκδόσεις Γαβριηλίδης "Στον αρχαίο κόσμο βραδιάζει πια νωρίς" 2012, εκδόσεις Γαβριηλίδης "Κλινικά απών" 2014, εκδόσεις Γαβριηλίδης, "Οι ομοτράπεζοι της άλλης γης" 2016, εκδόσεις Γαβριηλίδης.
Μυθιστόρημα: "Ψιθυριστά" 2002, Εκδόσεις Παρατηρητής Θέατρο: "Ορφέας στο μπαρ" 2005, Εκδόσεις Πάροδος "Το Ιερό Δοχείο", 2015, Εκδόσεις Θίνες.
Το τεσσαρακοστό έβδομο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού Πάροδος του Κώστα Ριζάκη τον Σεπτέμβριο του 2011 είναι αφιερωμένο στο έργο της. Έχει συνεργαστεί με τα λογοτεχνικά περιοδικά Παρατηρητής, Ρεύματα, Εντευκτήριο, Ν. Πορεία, Πάροδος, Εμβόλιμον, Πλανόδιον, Μανδραγόρας, Κουκούτσι, Πόρφυρας, Ένεκεν (στο οποίο υπήρξε υπεύθυνη των σελίδων λογοτεχνίας), Δίοδος, Νέα Ευθύνη καθώς και σε ηλεκτρονικά περιοδικά όπως το e-poema, το poeticanet, το diastixo, το Ποιείν, η Θράκα, Bibliotheque και άλλα. Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο οι τέσσερις πρώτες ποιητικές της συλλογές σε e-book καθώς και δύο ακόμα ηλεκτρονικά βιβλία με τίτλους "Απαγόρευση κυκλοφορίας" και "Η κρυφή ζωή των ποιημάτων" με ποιήματά της και φωτογραφίες του Παναγιώτη Παπαθεοδωρόπουλου. Το 2013 εκδόθηκε στον Καναδά μία ανθολογία ποίησης με τίτλο "Cloe and Alexandra" εκδόσεις Libros Libertad που περιλαμβάνει ποιήματα δικά της και της Αλεξάνδρας Μπακονίκα μεταφρασμένα στα αγγλικά από τον Μανώλη Αλιγιζάκη. Είναι μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, της Εταιρείας Συγγραφέων και του Κύκλου ποιητών. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα Ιταλικά και δημοσιευτεί στο ιταλικό περιοδικό Voce de la luna, στα Βουλγαρικά (περιοδικό Πάροδος τεύχος 47) στα Γερμανικά και στα Γαλλικά

Ανακοινώσεις

Powered by mod LCA