5/3 Πρεμιέρα θεατρικής παράσταση της Κεντρικής Σκηνής του Σ.Φ.Γ.Τ.

 

fb event

poster

 programma 1

programma 2

 

 

     ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

                       «EΛΕΥΘΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ»

       ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

                             ΤΟΥ Σ.Φ.Γ.Τ.

 

 

                       

Το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016 και ώρα 8 μ.μ., στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, έχει πρεμιέρα η νέα θεατρική παράσταση της Κεντρικής Σκηνής του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Δράμας, με την κωμωδία «Ελεύθερο Ζευγάρι» των κορυφαίων ιταλών συγγραφέων Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε.

Λίγα λόγια για το έργο (όπως σημειώνεται στο πρόγραμμα της παράστασης) :

Ο Ντάριο Φο και η Φράνκα Ράμε έζησαν στο θέατρο και τους δρόμους μια ζωή αγώνων για Ελευθερία, Ισότητα, Αλληλεγγύη. Το έργο τους μιλάει τη γλώσσα του καθημερινού ανθρώπου. Άμεσο, δηκτικό και ταυτόχρονα ρηξικέλευθο καταφέρνει να τρέφει τα χείλη με χαμόγελο και με πάμπολλες σκέψεις το μυαλό.

Ο πρωτότυπος τίτλος του «Ελεύθερου ζευγαριού» («Coppia aperta, quasi spalancata» - «Ζευγάρι ανοιχτό, σχεδόν ορθάνοιχτο») προϊδεάζει για το περιεχόμενο του έργου αλλά και την εποχή στην οποία διαδραματίζεται. Ο αέρας της σεξουαλικής απελευθέρωσης στην Ευρώπη της δεκαετίας του ‘70 ξεφεύγει απ’ τα εργαστήρια της ανήσυχης νεολαίας και χτυπάει την πόρτα ενός καθημερινού ζευγαριού με τελματωμένες απ’ την καθημερινότητα σχέσεις. Ο άνδρας, με πρόσχημα την ανανέωση του γάμου του, καλοδέχεται τις μοντέρνες ιδέες και τις υιοθετεί «προς ίδιον συμφέρον» όσο δεν ενδίδει στις μοντέρνες … πρακτικές η σύζυγός του. Όταν αυτό συμβεί και διαφανεί ο κίνδυνος ….συγκρίσεων, τότε αρχίζουν οι κωμικοτραγικές καταστάσεις που σε όλους μας κάτι θυμίζουν. Αυτό το «κάτι θυμίζουν» απ’ την καθημερινότητά μας, κυρίως αυτήν των γυναικών, είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει τη γραφή της Φράνκα Ράμε. Έτσι δε φάνηκε περίεργο όταν στον λόγο που εκφώνησε ο Ντάριο Φο στην κηδεία της, αποκάλυψε ότι το «Ελεύθερο ζευγάρι» είναι ένα έργο αποκλειστικά δικό της.

 

Οι συντελεστές της παράστασης :

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης) :

Σαλπιγκτίδης Κωνσταντίνος

Παπαϊωάννου Μπελίνα

Δάρας Νίκος

Παρασκευάς Σταύρος

Σκηνοθεσία : Χρήστος Καδόγλου - Νικολέτα Μεταξά

Σκηνικά : Χρήστος Καδόγλου

Μουσική επιμέλεια – διδασκαλία : Αριάδνη Αναστασοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη-Υπεύθυνη ήχου : Μαρία Ματσίνη

Υπεύθυνοι φωτισμού : Καψιμάνης Κων/νος & Μαρία Χοτοκουρίδου

Ηχητικά - περιεχόμενο προγράμματος : Θεοχάρης Τάσος

Κατασκευή σκηνικών - Υπεύθυνος σκηνής: Καψιμάνης Κων/νος

Ζωγραφική σκηνικών : Πεφάνη Κατερίνα

Φροντιστήριο σκηνής : Σέρη Σιμάκη & Μαρία Χοτοκουρίδου

Φωτογραφία : Γεωργιάδης Γιάννης

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής :

Σάββατο, 5 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ. ( πρεμιέρα)

Κυριακή, 6 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ.

Τέταρτη, 9 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ.

Σάββατο, 12 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ.

Κυριακή, 13 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ.

Κυριακή, 20 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ.

Κυριακή, 27 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ.

Θα δοθούν συνολικά εννέα (9) παραστάσεις.

Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 7 Ευρώ (κανονικό) και 5 Ευρώ (μαθητικό-φοιτητικό), ενώ σημειώνεται ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου, ανταποκρινόμενο στα επιτακτικά κελεύσματα των καιρών, αποφάσισε, και φέτος, η είσοδος να είναι ελεύθερη (δωρεάν) για όσους διαθέτουν κάρτα ανεργίας ή κάρτα Α.Μ.Ε.Α., όπως, εξάλλου, έχει καθιερώσει όλα αυτά τα τελευταία έτη.

Να επισημανθεί, επίσης, ότι δε γίνεται κράτηση θέσεων και, ως εκ τούτου, οι θεατές καλούνται να προσέρχονται εγκαίρως, πριν την παράσταση, προκειμένου να βρίσκουν κενές θέσεις για να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν .

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Δράμας καλεί όλους τους δραμινούς να παρακολουθήσουν την παράσταση, με την υπόσχεση ότι πραγματικά θα την απολαύσουν.  

 

 

 

 

Ανακοινώσεις

Powered by mod LCA