7/2 έκθεση φωτογραφίας: 'Όταν η φωτογραφία συναντά την ποίηση'

a

a

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας, η Post Visual Photography και η ομάδα PhotoArtThessaloniki παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Όταν η φωτογραφία συναντά την ποίηση...». Η έκθεση αποτελείται από έργα που προέκυψαν μέσα από μια απόπειρα να ενωθεί η εικόνα και ο λόγος, να συνδιαλλαγεί η φωτογραφία με την ποίηση ώστε η μία τέχνη να εμπνεύσει την άλλη, να τη συμπληρώσει αλλά και να την αναδείξει. Με αφετηρία την ποιητική συλλογή «Αθέατες Μεταβάσεις» της Κέλλυς Μαλαμάτου (εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2011) οι συμμετέχοντες, οι οποίοι ασχολούνται με τη φωτογραφία άλλοι περισσότερο επαγγελματικά και άλλοι περισσότερο ερασιτεχνικά, φωτογράφισαν με αφορμή ένα ποίημα ή κάποιους στίχους και προσκαλούν τους θεατές σε ένα διπλό παράλληλο ταξίδι, ποιητικό και φωτογραφικό ταυτόχρονα. Οι εικόνες συναντούν τις λέξεις λοιπόν, οι λέξεις συναντούν τις εικόνες και το παιχνίδι της δημιουργίας αποκαλύπτει τη δύναμη και των δύο μέσα από μια γοητευτική συνύπαρξη.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο ''Ελευθερία'' (άνωθεν του καφενείου ''Ελευθερία'') στη Δράμα. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 στις 19.00 το απόγευμα. Η έκθεση θα έχει διάρκεια από τις 7 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2015. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι καθημερινά 18.00-21.00. Είσοδος ελεύθερη.

Συμμετέχουν: Χρήστος Βασιλειάδης, Νίκος Γιαννόπουλος, Πάρης Ερινέλης, Δάφνη Κοτσιάνη, Κέλλυ Μαλαμάτου, Μελίνα Παπαπολύζου, Σταματία Πασχαλιώρη, Παναγιώτα Τσαλπαρού, Σωτήρης Φιλίππου

Επιμέλεια έκθεσης: Νίκος Μπέντας - Μποχωρίδης Δημήτρης

                    

 

Ανακοινώσεις

Powered by mod LCA