23/1 "60 ΜΕΡΕΣ ΤΑΞΙΔΙ" ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2015 του Αλέξανδρου Κατσαμάκη

17

17 mg 3857 mg 0688 edited-1slovakia 2


 

"60 ΜΕΡΕΣ ΤΑΞΙΔΙ" ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2015 του Αλέξανδρου Κατσαμάκη

Ένα σύνολο από εικόνες και ιστορίες ταξιδιού, μια περιπλάνηση στις χώρες της Ευρώπης

Στο τέλος του έτους 2011, με ένα σακίδιο στους ώμους μου, έφυγα από το σπίτι μου (τον καιρό εκείνο ζούσα στην Τσεχική Δημοκρατία) και ξεκίνησα αυτό που φαινόταν να είναι μια σειρά από μεγάλα ταξίδια γύρω από την Ευρώπη. Με πυξίδα αυτήν της καρδιάς μου και με μόνο χάρτη να είναι μια αόρατη φωνή μες το κεφάλι μου, άρχισα να ζω τη ζωή στο δρόμο, γνωρίζοντας ανθρώπους καθώς διέσχιζα τη γη, συναντώντας και αναλαμβάνοντας τις προκλήσεις που εμφανίζονταν πιο συχνά απ’ ότι όχι.

Αυτή είναι η ζωή ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ που έζησα και με το παραπάνω.. Φτάνοντας στα όρια, και τις περισσότερες φορές ξεπερνώντας τα, αποδείχτηκε μια πολύτιμη εμπειρία ζωής που θα φυλάσσω για πάντα. Με αυτή την έκθεση φιλοδοξώ να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες μου από αυτό το ταξίδι, εμπειρίες που είχα με ανθρώπους, με την φύση, με τον δρόμο. Δεν ήταν εύκολο να διανύσω τόσα χιλιόμετρα, με τα λίγα μέσα που είχα. Κι όμως τα κατάφερα. Είδα παραπάνω από 20 χώρες σε 3 καλοκαιρινούς μήνες, και αρκετές παραπάνω καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Είδα χώρες στις όμορφες εποχές τους, είδα μέρη που η ομορφιά τους μπορεί να περιγραφτεί μόνο από φωτογραφίες που προσπάθησα να συνθέσω. Να αποτυπώσω τις στιγμές που έζησα, τα συναισθήματα που βίωσα. Μέσα από αυτή την έκθεση, και τη στάση ζωής μου, θέλω να δείξω πως κάθε νέος μπορεί να ταξιδέψει ελεύθερα, να δει ότι ονειρεύεται, χωρίς να φοβάται για το αύριο που είναι πάντα αβέβαιο.

Σε αυτή την παρουσίαση θέλω να μοιραστώ μαζί σας λεπτομέρειες που παραμένουν μέχρι σήμερα αδιευκρίνιστες για τους περισσότερους: Τι έτρωγα, που έμενα, τι μέσα χρησιμοποιούσα για τη μετακίνησή μου, πως διάλεγα τον επόμενό μου προορισμό; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, για την ζωή κάτω από τα’ αστέρια, για το ταξίδι με σάκο στον ώμο και άλλα πολλά θα βρείτε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στην ομιλία και παρουσίαση που θα γίνει στις 7 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου Φίλου Γραμμάτων και Τεχνών. Μαζί με αυτό θα έχω την ευκαιρία να σας παρουσιάσω την συλλογή ταξιδιωτικών εικόνων σε μορφή ημερολογίου με τίτλο «ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ – ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2015» όπως και δυο βιντεάκια που συνέθεσα, τα«Budapest Calling» και «ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ».

www.alexkatsamakis.com
www.facebook.com/alexkatsamakisphoto
info@alexkatsamakis.com

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο:
Γεννημένος στη Δράμα, σπουδάζει στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ. Ζει μεταξύ Δράμας-Θεσσαλονίκης. Στον ελεύθερό του χρόνο του αρέσει να ταξιδεύει, να περιπλανιέται στη φύση και να διαβάζει. Στο μέλλον, αν του δινόταν η ευκαιρία, θα ήθελε να επισκεφτεί όλο τον κόσμο.

Ανακοινώσεις

Powered by mod LCA