14/02/2012 ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΗ

 

                                                                       ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

                                                                       ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΗ

                                                       ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο Σ.Φ.Γ.Τ.

       Εγκαινιάσθηκε, με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, η έκθεση ζωγραφικής του Τάσου Γιακουμή, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Δράμας, στον εκθεσιακό χώρο άνωθεν του καφενείου «Ελευθερία». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί, καθημερινά, από τις 19.30 έως τις 22.30 .

         Ο Τάσος Γιακουμής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φαρμακευτική στη Φλωρεντία, όπου ασχολήθηκε, συγχρόνως, και με τη ζωγραφική. Εγκαταστάθηκε, στη Δράμα, το 1983, όπου έκτοτε ζει και εργάζεται ως φαρμακοποιός. Εξέθεσε, για πρώτη φορά, έργα του, το 1993, στη Δημοτική Πινακοθήκη Δράμας «Μελίνα», από κοινού με το γλύπτη Ισαάκ Μαυρίδη. Στην συνέχεια, συμμετείχε, τo Μάϊο του 1995, στην ομαδική έκθεση «Artistes de la Grece du Nord», La serre ST-ETIENE . Ακολούθησε η έκθεση έργων του, το 1996, στο Παρανέστι, από κοινού με τη ζωγράφο Κική Πατρικαλάκη και το γλύπτη Ισαάκ Μαυρίδη . 

Ο Τάσος Γιακουμής έχει δεχθεί επιρροές, στη δουλειά του, από τη βυζαντινή ζωγραφική καθώς και από σύγχρονους έλληνες και ξένους ζωγράφους. Ζωγραφίζει σε διάφορες επιφάνειες, όπως ξύλο, χαρτί, λαμαρίνα και μουσαμά. Δεν έχει συγκεκριμένη τεχνοτροπία αλλά βρίσκεται, πάντα, σε αναζήτηση ανάλογα με τις ανησυχίες του. Τα θέματά του επικεντρώνονται στον άνθρωπο, τα ζώα, ενώ τον ενδιαφέρει, πάντοτε, η σχέση χρώματος, όγκου και υλικών.

Οι πίνακες που παρουσιάζει στην εν λόγω έκθεση ζωγραφικής, χρονολογούνται από τη δεκαετία του ΄80 έως και σήμερα, αποτελώντας, κατ΄ουσίαν, ένα μίγμα παλαιότερης και νεότερης δουλειάς.

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας καλεί όλους τους δραμινούς να επισκεφθούν την έκθεση και να απολαύσουν την καλλιτεχνική δουλειά του ζωγράφου.