11-20/7 Έκθεση Φωτογραφίας του Αλέξανδρου Κατσαμάκη

afisa end

afisa end

 

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

              

                     "Ταξιδεύοντας"

 

          

                                του

 

                       ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΤΣΑΜΑΚΗ

         

 

                                που διοργανώνει

ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ  

 

                   στη Δημοτική Πινακοθήκη «ΜΕΛΙΝ Α»

 

 

                      

          Την Παρασκευή, 11 Ιουλίου και ώρα 21.00, στη Δημοτική Πινακοθήκη «ΜΕΛΙΝΑ», εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο «Ταξιδεύοντας» του δραμινού Αλέξανδρου Κατσαμάκη, η οποία διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Δράμας, στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του κατά την τρέχουσα περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2014.

 

Η εν λόγω έκθεση, η οποία έχει ως θέμα την ταξιδιωτική φωτογραφία όπως ευθέως δηλώνει ο ίδιος ο τίτλος της, θα διαρκέσει έως και την Κυριακή, 20 Ιουλίου, λειτουργώντας καθημερινά απογευματινές ώρες και, συγκεκριμένα, από τις 18.00 έως τις 23.00, ενώ τα δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα (12/7 , 13/7 , 19/7 και 20/7) θα λειτουργεί, επιπροσθέτως, και πρωϊνές ώρες και, συγκεκριμένα, από τις 11.00 έως τις 14.00 .

Ο Αλέξανδρος Κατσαμάκης γεννήθηκε στη Δράμα και είναι φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ζει μεταξύ Δράμας και Θεσσαλονίκης. Στον ελεύθερο χρόνο του, του αρέσει να ταξιδεύει, να περιπλανιέται στη φύση και να διαβάζει. Όπως ο ίδιος ο φωτογράφος επισημαίνει, η εν λόγω έκθεση φωτογραφίας του που διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας, αποτελεί νοηματική συνέχεια της προηγούμενης έκθεσης που αυτός είχε πραγματοποιήσει μαζί με τη Χρύσα Αλεξίου, στη Δράμα, το Μάιο του '13, με τίτλο: "Τοπία Και Άγια Φύση"
Περαιτέρω, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της εν λόγω έκθεσης «Ταξιδεύοντας», διευκρινίζει τα εξής : Στο τέλος του έτους 2011, με ένα σακίδιο στους ώμους μου, έφυγα από το σπίτι μου (τον καιρό εκείνο ζούσα στην Τσεχική Δημοκρατία) και ξεκίνησα αυτό που φαινόταν να είναι μια σειρά από μεγάλα ταξίδια γύρω από την Ευρώπη. Με πυξίδα αυτήν της καρδιάς μου και με μόνο χάρτη να είναι μια αόρατη φωνή μες το κεφάλι μου, άρχισα να ζω τη ζωή στο δρόμο, γνωρίζοντας ανθρώπους καθώς διέσχιζα τη γη, συναντώντας και αναλαμβάνοντας τις προκλήσεις που εμφανίζονταν πιο συχνά απ’ ότι όχι. Αυτή είναι η ζωή ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ που έζησα και με το παραπάνω.. Φτάνοντας στα όρια, και τις περισσότερες φορές ξεπερνώντας τα, αποδείχτηκε μια πολύτιμη εμπειρία ζωής που θα φυλάσσω για πάντα. Με αυτή την έκθεση φιλοδοξώ να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες μου από αυτό το ταξίδι, εμπειρίες που είχα με ανθρώπους, με τη φύση, με το δρόμο. Δεν ήταν εύκολο να διανύσω τόσα χιλιόμετρα, με τα λίγα μέσα που είχα. Κι όμως τα κατάφερα. Είδα παραπάνω από 20 χώρες σε 3 καλοκαιρινούς μήνες, και αρκετές παραπάνω καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους. Είδα χώρες στις όμορφες εποχές τους, είδα μέρη που η ομορφιά τους μπορεί να περιγραφεί μόνο από φωτογραφίες που προσπάθησα να συνθέσω. Να αποτυπώσω τις στιγμές που έζησα, τα συναισθήματα που βίωσα. Μέσα από αυτή την έκθεση, και τη στάση ζωής μου, θέλω να δείξω πως κάθε νέος μπορεί να ταξιδέψει ελεύθερα, να δει ό,τι ονειρεύεται, χωρίς να φοβάται για το αύριο που είναι πάντα αβέβαιο."

 

           Σημειωτέον, τέλος, ότι όποιος επιθυμεί να απολαύσει, με ψηφιακά μέσα, την πλήρη εμπειρία των ταξιδιών στις οποίες αναφέρονται οι φωτογραφίες της εν λόγω έκθεσης, είναι σκόπιμο να έχει μαζί του, όταν την επισκεφθεί, ένα mp3 player ή κάποια άλλη συσκευή η οποία να μπορεί να αναπαράγει mp3 και να συνδέεται με υπολογιστή.

 

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας καλεί όλους τους δραμινούς να παραστούν στα εγκαίνια και, εν γένει, να επισκεφθούν την έκθεση φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας» για να απολαύσουν την καλλιτεχνική δουλειά του Αλέξανδρου Κατσαμάκη.

 

                   ΠΟΛΥΝΑ Γ.ΜΠΑΝΑ

 

 

 

Ανακοινώσεις

Powered by mod LCA