Άνοδος του Σκακιστικου Τμήματος

ch

ch

 

Την Κυριακή 22 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν οι Διασυλλογικοί αγώνες σκάκι Β΄ Εθνικής της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην κατηγορία ΠΟΑ (προκριματικός Όμιλος Α΄ Εθνικής).

Οι ομάδες που αγωνίστηκαν ήταν το Σκακιστικό Τμήμα του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας και η ομάδα του ΓΑΣ Σπάρτακος Διδυμοτείχου. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο ξενοδοχείο Chris and Eve της Κομοτηνής.

Στο αγωνιστικό κομμάτι είχαμε έναν αμφίρροπο αγώνα με την ομάδα του Διδυμοτείχου να προηγείται με 0-2 στην αρχή με νίκες στη νεανική και τη γυναίκεια σκακιέρα όπου αγωνίστηκαν η Δεμιρτζόγλου Σταυρούλα (γυναίκα) και η Δεμερτζή Κατερίνα (νεάνιδα), αλλά μετά ο ΣΦΓΤ ισοφάρισε με νίκες στην παιδική (Χριστοφορίδης Βασίλης) και εφηβική (Δεμερτζής Ευθύμης) σκακιέρα. Στην συνέχεια τη 2η σκακιέρα την κέρδισε ο ΣΦΓΤ με το Σοϊλεμετζίδη Κωνσταντίνο και έχασε την 3η με το Παπαδόπουλο Μιχάλη. Έτσι το σκορ διαμορφώθηκε σε 3-3 και έμεναν η 1η και η 4η σκακιέρα όπου υπήρχε διαφαινόμενη νίκη του ΣΦΓΤ με τον Προκοπίου Κωνσταντίνο. Για το λόγο αυτό δόθηκε ισοπαλία στην 1η σκακιέρα από τον Δεμιρτζόγλου Χρήστο και ολοκλήρωσε τη νίκη ο Προκοπίου Κωνσταντίνος στην 4η. Έτσι η ομάδα του ΣΦΓΤ Δράμας επικράτησε με 4.5-3.5 της ομάδας του Διδυμοτείχου και από του χρόνου θα αγωνίζεται στην κατηγορία του ΠΟΑ.

Μετά την επιστροφή στη Δράμα ακoλούθησε τραπέζι σε ταβέρνα όπου όλοι οι παίκτες γιόρτασαν την επιτυχία τους.

Θα θέλαμε σαν Σκακιστικό Τμήμα του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών να ευχαριστήσουμε όλους τους παίκτες που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα την Β΄ Εθνικής, αλλά και τους γονείς των παιδιών που χωρίς την συμπαράστασή τους δε θα είχαμε αυτή την επιτυχία.

 

Ανακοινώσεις

Powered by mod LCA