7,8,14,15/6 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

end

end

 

Κόλλα πέντε!

Όλοι κυνηγάμε κάτι: πλούτη, δόξα, σωτηρία… Και με μια καλή προσπάθεια και πολύ θάρρος, μπορούμε να τα πετύχουμε, ανεξάρτητα από το πόσο μικροί είμαστε.

Μόνο που οι πραγματικοί θησαυροί δεν είναι πάντα αυτοί που νομίζουμε…

Αυτά και πολλά άλλα θα ανακαλύψει ο Ρούλης ο Αστερούλης κατά τη διάρκεια της δικιάς του αναζήτησης.

Ένα έργο για τη φιλία και την αγάπη , με φόντο το βυθό… και το γέλιο

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

                          «ΚΟΛΛΑ ΠΕΝΤΕ»

 

       ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο δόθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η πρεμιέρα της παράστασης κουκλοθέατρου με τον τίτλο «Κόλλα πέντε», την οποία ανεβάζει το Εργαστήρι Κουκλοθέατρου του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας (έναντι Διοικητηρίου).

Οι παραστάσεις συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο και, συγκεκριμένα, το Σάββατο, 14/6 και ώρα 18.30 -και- την Κυριακή, 15/6 και ώρα 11.00, στον ίδιο ως άνω χώρο (εισιτήριο : 3 Ευρώ).

          Το «Κόλλα πέντε» είναι μια παράσταση που κυριολεκτικά ενθουσιάζει το παιδικό κοινό, το οποίο ανταποκρίνεται αλλά και συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα επί σκηνής, ενώ πληροί όλες τις καλλιτεχνικές προδιαγραφές του είδους του κουκλοθέατρου, χάρη σε ένα φρέσκο, χιουμοριστικό και πρωτότυπο κείμενο, το οποίο συν-έγραψαν τα ίδια τα μέλη του Εργαστηρίου, χάρη στις υπέροχες χειροποίητες κούκλες που πρωταγωνιστούν, χάρη σε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό ιδιαιτέρως μεγάλων διαστάσεων που καταλαμβάνει όλη τη σκηνή και, πρωτίστως, χάρη στις απολαυστικά κωμικές ερμηνείες των ιδίων των μελών του Εργαστηρίου.

          Σημειωτέον, επίσης, ότι, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που ο Σύλλογος έχει, για ευνόητους λόγους, καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, η τιμή της γενικής εισόδου ανέρχεται μόλις στο ποσό των 3 Ευρώ.

Στο ιδιαιτέρως καλαίσθητο πρόγραμμα της παράστασης διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, και το ακόλουθο σημείωμα της Προέδρου του Συλλόγου : «Μεγαλώνοντας κι αναπολώντας, όπως όλοι μας, τα παιδικά μου χρόνια, συνειδητοποίησα ότι εκείνο που μου ΄δινε, σαν παιδί, τη μεγαλύτερη χαρά ήταν το κουκλοθέατρο (μαζί με το παιδικό σινεάκ και τα εικονογραφημένα παραμύθια). Δυστυχώς, όμως, με το πέρασμα των ετών, οι παραστάσεις κουκλοθέατρου σπανίζουν, ολοένα και περισσότερο, σήμερα. Αποτελεί, λοιπόν, «ευχής έργον» που η Ομάδα Κουκλοθέατρου του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας ανεβάζει φέτος, για πρώτη φορά, μία παράσταση κουκλοθέατρου και, μάλιστα, με ένα έργο δικής της εμπνεύσεως και συγγραφής, δροσερό (μεταφορικά και..κυριολεκτικά!), αστείο και (συνάμα) παιδευτικό, το οποίο θα απολαύσουν μικροί αλλά και -γιατί όχι;- μεγάλοι .».

          Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας και το Εργαστήρι Κουκλοθέατρου καλούν όλους τους δραμινούς να συνοδεύσουν τα παιδιά τους, στις παραστάσεις αυτού του σαββατοκύριακου (14/6 και 15/6), με την υπόσχεση ότι αυτά (αλλά και οι ίδιοι) θα απολαύσουν μία, από κάθε άποψη, ευχάριστη και εποικοδομητική εμπειρία.-                     

                                       ΠΟΛΥΝΑ Γ. ΜΠΑΝΑ

 

programma exo

 

 programma mesa

Ανακοινώσεις

Powered by mod LCA