31/5-01/6 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

cinema poster print

cinema poster print

«ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ»

 

 

Μία από τις σημαντικότερες και πλέον φιλόδοξες εκδηλώσεις του επιφυλάσσει ο  Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας στους δραμινούς, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (31 Μαϊου και 1 Ιουνίου).

 

Πρόκειται για μία διήμερη εκδήλωση, αφιερωμένη σε δύο από τις πλέον σημαντικές κι επιδραστικές, διαχρονικά,  μορφές τέχνης, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, καθώς και στην αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών.

 

          Το διήμερο αφιέρωμα ξεκινά το Σάββατο, 31 Μαϊου και ώρα 19.00, στη μικρή αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, με την προβολή ταινιών που βασίσθηκαν και μετέφεραν στη μεγάλη οθόνη λογοτεχνικά έργα, οι οποίες συμμετείχαν και διακρίθηκαν, κατά καιρούς, στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. 

 

Τη δεύτερη ημέρα του αφιερώματος, Κυριακή, 1η Ιουνίου και ώρα 19.00, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μουρτζόπουλος, ο κριτικός κινηματογράφου Βασίλης Κεχαγιάς και ο συγγραφέας-σεναριογράφος Βαγγέλης Ραπτόπουλος θα μιλήσουν για τη μεταφορά λογοτεχνικών έργων στον κινηματογράφο, την επίδραση της κινηματογραφικής γλώσσας στο ύφος και τη δομή της σύγχρονης λογοτεχνίας αλλά και το αντίστροφο, την επιρροή, δηλαδή, της λογοτεχνίας στο κινηματογραφικό ύφος και τη φιλμική κατασκευή και, εν γένει, για τη σχέση και σύζευξη  λογοτεχνίας και κινηματογράφου, ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Μετά το πέρας των διαλέξεων και της διαλογικής συζήτησης, θα γίνει, και πάλι, προβολή ταινιών που προέρχονται από την αρχειοθήκη του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική παραχώρηση τους.

 

Ελάτε, λοιπόν, να αφεθούμε στη «μαγεία της μεγάλης οθόνης», με πολλαπλές λογοτεχνικές αναφορές σε αγαπημένους συγγραφείς και, ταυτοχρόνως, ομιλίες από διακεκριμένους ανθρώπους του κινηματογράφου και της λογοτεχνίας. Πόσο συχνά, άλλωστε, έχουμε την ευκαιρία για κάτι τέτοιο, στη μικρή μας πόλη !

 

 

                        ΠΟΛΥΝΑ Γ. ΜΠΑΝΑ

 

Ανακοινώσεις

Powered by mod LCA