27/4 Συναυλία jazz μουσικής

poster end

poster end 

      ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

                         ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΖΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

     «MAGNANIMUS TRIO»

                         ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο Σ.Φ.Γ.Τ. ΔΡΑΜΑΣ         

 

                        ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ , 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00,

     ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας, κα Πολύνα Γ. Μπανά, αναφέρεται στη μουσική συναυλία που θα δώσει το σχήμα τζαζ κι αυτοσχεδιαστικής μουσικής «Magnanimus Trio», το οποίο ο Σύλλογος φιλοξενεί την Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 και ώρα 20.00, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, στα πλαίσια του προγράμματος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του για την τρέχουσα περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2014 :

Οι «Magnanimus Trio» είναι ένα σύγχρονο σχήμα τζαζ κι αυτοσχεδιαστικής μουσικής που δημιουργήθηκε από τρεις φίλους, τον Χρήστο Μπάρμπα (πιάνο, καβάλ, φωνή), τον Δημήτρη Τασούδη (τύμπανα, πιάνο, φωνή) και τον Παύλο Σπυρόπουλο (κοντραμπάσο, φωνή), τον Σεπτέμβρη του 2010. Η γνωριμία τους γίνεται ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90, ως συμφοιτητές στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά από μία περίοδο κατά την οποία ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους (ο Χρήστος Μπάρμπας σπούδασε εθνομουσικολογία στο Λονδίνο και ο Δημήτρης Τασούδης σύνθεση και κρουστά στο York) συναντήθηκαν ξανά στη Θεσσαλονίκη. Ακολουθώντας ο καθένας το δρόμο του, συνδύασαν ποικίλες και εξίσου ενδιαφέρουσες μουσικές παραδόσεις και επαγγελματικές ενασχολήσεις. Έχουν ηχογραφήσει, μέχρι σήμερα, δύο (2) δίσκους με τίτλους «Still Time» και «A Cue.» .

Στις συναυλίες των «Μagnanimus Τrio», στοιχεία τροπικής τζαζ (modal jazz) συνομιλούν με σύγχρονες και κλασικές ιδέες, πάντα με χώρο για αυτοσχεδιασμό και αφήνοντας τα όργανα να μιλούν μόνα τους. Με αυτή την έννοια σε ένα κομμάτι τους, μπορούν να συνυπάρχουν στοιχεία από κλασική, jazz, σύγχρονη ή παραδοσιακή μουσική ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε στιγμής και ανάλογα με την ελευθερία που παίρνουν από τον ήχο που κυλάει.

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας, αναζητώντας νέες, σύγχρονες κι εναλλακτικές μουσικές προτάσεις με σκοπό τη διοργάνωση συναυλιών που ξεφεύγουν «της πεπατημένης», προσκάλεσε το εν λόγω σχήμα τζαζ κι αυτοσχεδιαστικής μουσικής, το οποίο ξεχωρίζει χάρη στο δικό του ιδιαίτερο ρεπερτόριο που συνδυάζει στοιχεία τροπικής τζαζ (modal jazz), κλασικής, σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής καθώς και χάρη στην άκρως ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα που δημιουργείται στις συναυλίες του. Η πρωτοβουλία αυτή του Συλλόγου να φιλοξενήσει τους «Magnanimus Trio», οι οποίοι, σημειωτέον, εμφανίζονται για πρώτη φορά στη Δράμα, επιδιώκει να εξασφαλίσει, για τους δραμινούς μουσικόφιλους, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία πραγματικά ξεχωριστή συναυλία.

Λίγα λόγια για τους τρεις μουσικούς  

Ο Χρήστος Μπάρμπας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980. Παίζει και μελετά μουσική από μικρή ηλικία: νέι με τους Omer Erdogdular και Μάρκο Σκούλιο, καβάλ με τον Nedyalko Nedyalkov, φλάουτο με ράμφος και μουσική μπαρόκ με τους Κωστή Παπάζογλου και Berrnard Bohm, πιάνο με τους Ελένη Σαμακοβλή, Ελλάδα Γκουσεϊνοβα, Jean-Christophe Charron θεωρία μουσικής με τους Νίκο Σολωμονίδη και Βασίλη Κίτσο, μπανσούρι και μουσική της Βόρειας Ινδίας με τους Shima Sunders και Nicolas Magriel κ.ά. Έχει πτυχίο μουσικολογίας/μουσικής παιδαγωγικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μάστερ εθνομουσικολογίας από την Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (SOAS). Ενδιαφέρεται για μια μεγάλη ποικιλία μουσικών ειδών, από σύγχρονη και ηλεκτρακουστική μουσική, μεσαιωνική, μπαρόκ, κλασική, μουσική για χοροθέατρο και κινηματογράφο, τροπική jazz, μέχρι και Ελληνική παραδοσιακή μουσική, Οθωμανική κλασική, μουσική της Βουλγαρίας, Μέσης ανατολής κλπ. Οι ασχολίες του με την μουσική περιλαμβάνουν την σύνθεση, ερμηνεία και διδασκαλία των μουσικών που μελετάει. Από το 2008 είναι συν-ιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας “Nomeolvides-Co” που δραστηριοποιείται στην δημιουργία παραστάσεων και οργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ “Espacio” στο Κόδρα/ Θεσσαλονίκη και το 2010 έβγαλε το cd του σχήματος Yeden. Συνεργάζεται με πολυάριθμους μουσικούς και σχήματα τόσο συναυλιακά όσο και δισκογραφικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Neda, Ross Daly, Κέλυ Θωμά, L’Ham de foc, Aman Aman, Daud Khan, Efren Lopez, Κυριάκος Ταπάκης, Ηλίας Ανδρεουλάκης, Γιάννης Μήτσης, Γιώργος Σταυριανός, Ευγένιος Δερμιτάσογλου, Θέρος, Calixtinus & Faraualla. Έχει διδάξει νέι, καβάλ και σύνολα παραδοσιακής μουσικής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα. Εργάζεται στην Κρήτη, στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος.

 

O Δημήτρης Τασούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980. Η Σοφία Ζουμή και ο Θάνος Τασούδης υπήρξαν, μεταξύ άλλων, οι πρώτοι του δάσκαλοι στη μουσική (πιάνο και τύμπανα, αντίστοιχα). Σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., το Κρατικό Ωδείο (κλασικά κρουστά με τον Αναστάση Βασιλειάδη και Θεωρητικά με τον Κώστα Σιέμπη) και στο Πανεπιστήμιο του Yor k , στην Αγγλία (κρουστά με τον Damien Harron και μουσικολογία-σύνθεση με τον William Brooks). Τύμπανα μαθήτευσε δίπλα στο Νίκο Σιδηροκαστρίτη. Σεμινάρια μουσικής (κρουστά,τύμπανα , τζαζ, αυτοσχεδιασμό) έκανε με τους:

Δημήτρη Δεσύλλα, Tatiana Koleva, Jan Pustjens, Jeff Boudreaux, John Taylor, Mal Waldron, Εριφύλη Δαμιανού, Αντώνη Ανισέγκο, Γιώργο και Δήμο Δημητριάδη, Γιώργο Κοντραφούρη, κ.ά. Εργάζεται ως μουσικός και ως καθηγητής μουσικής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι μέλος των ‘Magnanimus trio’, ‘The Rest’, ‘Modal4′, ‘Yeden’, ‘dd ensemble’, και ‘Irene Sinou quartet’. Διδάσκει, ως συμβασιούχος, στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το μάθημα «Ήχος και Μουσική στον Κινηματογράφο».

 

Ο Παύλος Σπυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Ξεκίνησε σπουδές στο Ωδείο Τρικάλων “Αναστασία Κασιώλα”, μελετώντας πιάνο και θεωρητικά με τη Μαρκέλλα Τσούβα. Το 2003, ξεκινάει να παίζει κοντραμπάσο,μαθητεύοντας δίπλα στον

Χαράλαμπο Χειμαριό (Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης). Είναι απόφοιτος μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2008) καθώς και πτυχιούχος ανωτέρων θεωρητικών (Φυγή, 2004) και πιάνου (2005) του Ωδείου Τρικάλων “Αναστασία Κασιώλα” . Στο πλαίσιο των σπουδών του και ως μέλος χορωδιών, ορχηστρών, καθώς και του μουσικοθεατρικού σχήματος “Μουσικό Πολύτροπο” (διεύθυνση: Γιάννη Καϊμάκη), έχει λάβει μέρος σε συναυλίες τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ανώτερων θεωρητικών, πιάνου, οθωμανικής μουσικής, παραδοσιακών κρουστών, σύνθεσης και ενορχήστρωσης τροπικής μουσικής. Από το 2004, διδάσκει θεωρητικά ευρωπαϊκής μουσικής στο Ωδείο Τρικάλων “Τασία Κασιώλα”. Τα τελευταία χρόνια και ως κοντραμπασίστας, είναι μέλος σχημάτων που δημιουργούν, ορμώμενα κυρίως από λαϊκές μουσικές παραδόσεις. To 2009, γίνεται μέλος του nuevo flamenco σχήματος “Caja Secreta”, ενώ το 2010 με τους Χρήστο Μπάρμπα και Δημήτρη Τασούδη συστήνουν το “Μagnanimus trio” (modal jazz). Είναι, επίσης, μέλος των “Modal4″ και του “Ζurlia trio”, ενώ στο παρελθόν έχει παίξει με διάφορα σχήματα οθωμανικής, βαλκανικής και παραδοσιακής μουσικής. Από το 2010, συμπράττει με τον Ross Daly και το μουσικό σχήμα “Λαβύρινθος”. Από τον Αύγουστο του 2012, μαζί με τους Βικτωρία Τάσκου, Γιώργο Παπαϊωάννου και Χρήστο Μπάρμπα, παίζει με το σχήμα “Νeδa”.

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας καλεί όλους τους δραμινούς να παρακολουθήσουν τη μουσική συναυλία των «Magnanimus Trio», την Κυριακή, 27 Απριλίου και ώρα 20.00, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, με την υπόσχεση ότι θα απολαύσουν μία ιδιαίτερη μουσική εμπειρία.» .

 

 

Ανακοινώσεις

Powered by mod LCA