26/3 Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής 'Εκσκαφέας Αοράτων' του Γιώργου Κασαπίδη

biblioparousiasi kasapidi

biblioparousiasi kasapidi

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ :        

     ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

 

                         «ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ ΑΟΡΑΤΩΝ»

 

                          ΤΟΥ ΔΡΑΜΙΝΟΥ ΠΟΙΗΤΗ

                           ΓΙΩΡΓΟΥ Χ. ΚΑΣΑΠΙΔΗ

 

              ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟΛΟΓΟ ΧΡΙΣΤΟ ΦΑΡΑΚΛΑ

 

           ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ και ΩΡΑ 20.00

  

               ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

                 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ


 

                                   ΣΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

                                             

                                            ΤΟΥ

 

  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

         

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας, κα Πολύνα Γ. Μπανά, αναφέρεται στην ποιητική βραδιά την οποία θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος, την Τετάρτη, 26 Μαρτίου, στα πλαίσια του προγράμματος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του για την τρέχουσα περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2014 :

 

«       Την Τετάρτη, 26 Μαρτίου, στις 20.00, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας διοργανώνει την παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής «Εκσκαφέας αοράτων» του βραβευμένου δραμινού ποιητή Γιώργου Χ. Κασαπίδη, η οποία κυκλοφόρησε τους τελευταίους μήνες και, συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο του 2013.

 

          Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Εκσκαφέας αοράτων» θα γίνει από το φιλόλογο Χρίστο Φαράκλα και τον ίδιο τον ποιητή, ενώ θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση με τους παρευρισκομένους.

 

          Ο Γιώργος Χ. Κασαπίδης γεννήθηκε το 1961, στη Δράμα, όπου και κατοικεί μόνιμα. Η ενασχόλησή του με τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία ξεπερνά ήδη την εικοσιπενταετία. Ποιήματα, πεζά κείμενα και φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και εφημερίδες. Το 1999, κυκλοφόρησε τη συλλογή διηγημάτων ποιητικής φαντασίας με τίτλο "Σ' εκείνο το σημείο" από τις εκδόσεις "Παρατηρητής". Το 2005,  την ποιητική συλλογή "Αντίπερα", στη σειρά "Λάλον Ύδωρ" των εκδόσεων "Τυπωθήτω", η οποία τιμήθηκε με το βραβείο Γιώργου Αθάνα της Ακαδημίας Αθηνών, την επόμενη χρονιά (2006). Το 2010, την ποιητική συλλογή «Εκ βαθέων θάλασσα» από τις εκδόσεις Photo/Graphs Studio. Το 2013, με αφορμή το έτος Καβάφη, την ενότητα ποιημάτων «Μέρες του 2013 μ.Χ.» (εκτός εμπορίου). Επίσης, στο χώρο της φωτογραφίας, ο Γιώργος Χ.Κασαπίδης έχει πραγματοποιήσει οκτώ (8) ατομικές εκθέσεις καθώς και τις εκδόσεις "Εντός των ορίων" από την "Camera Obscura" (2003) και "Των ασήμαντων δρόμων" από τη Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. Δράμας (2004).

 

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας καλεί όλους τους δραμινούς να παρευρεθούν και να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη ποιητική βραδιά προκειμένου να γνωρίσουν τη νέα ποιητική δουλειά του Γιώργου Χ. Κασαπίδη.».

 

Ανακοινώσεις

Powered by mod LCA