10/01 Έκθεση ζωγραφικής "Εικόνες ψυχής" του ζωγράφου Γιώργου Μυλωνά

afisa

 

                            ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

                

                       "Εικόνες ψυχής"

 

                         του ζωγράφου

 

                               ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΥΛΩΝΑ

         

 

                         σε διοργάνωση του  Σ.Φ.Γ.Τ.

 

 

                    στον εκθεσιακό χώρο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

 

από την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου

 

                       

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας, κα Πολύνα Γ. Μπανά, αναφέρεται στην ατομική έκθεση ζωγραφικής "Εικόνες ψυχής" του ζωγράφου Γιώργου Μυλωνά, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας :

«       Την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, στον εκθεσιακό χώρο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ξεκινά η ατομική έκθεση ζωγραφικής με τον τίτλο «Εικόνες ψυχής» του γνωστού ζωγράφου Γιώργου Μυλωνά, η οποία διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Δράμας, στα πλαίσια του προγράμματος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για την τρέχουσα περίοδο Ιανουαρίου-Μαϊου 2014 .

 

Τα εγκαίνια της εν λόγω έκθεσης ζωγραφικής θα γίνουν την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου και ώρα 21.00, στον εκθεσιακό χώρο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» -και- η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, λειτουργώντας καθημερινά απογευματινές ώρες και, συγκεκριμένα, από τις 17.00 έως τις 21.00, ενώ τα δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα (11/1 , 12/1, 18/1 και 19/1) θα λειτουργεί, επιπροσθέτως, και πρωϊνές ώρες και, συγκεκριμένα, από τις 11.00 έως τις 14.00 .

 

Ο Γιώργος Μυλωνάς γεννήθηκε, το 1944, στο Καλαμπάκι Δράμας, όπου εργάσθηκε σαν οδοντίατρος, ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά και ζει μέχρι σήμερα. Ασχολείται, επί δεκαετίες, με τη ζωγραφική, την οποία θεωρεί ως ένα μέσο για να ισορροπεί ανάμεσα σε αυτά που έχει ζήσει και στα μελλούμενα. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στο Βαφοπούλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στη Δράμα, στην Προσοτσάνη και στο Καλαμπάκι, ενώ έχει συμμετάσχει και σε ομαδικές εκθέσεις (Σέρρες, Κομοτηνή, Ιωάννινα).

 

Ο ίδιος ο ζωγράφος, αναφερόμενος στη δουλειά του,  σημειώνει ότι στα έργα του ανακαλύπτει συνεχώς τον τόπο του. Ο κάμπος και τα βουνά εμφανίζονται με έντονα χρώματα και μ΄ένα παιδικό τρόπο απεικόνισης, τον οποίο ο ζωγράφος έχει υιοθετήσει και στον οποίο επιμένει καθόσον θεωρεί ότι αυτός απηχεί αλλά και διατηρεί την παιδική του αθωότητα.

Γεωργικές ασχολίες, καφετιά οργωμένα χωράφια, θερισμένα κατακίτρινα στάρια, ζώα που ξαποσταίνουν, χωρικές μπροστά  στα σπίτια τους, καφενεία μπακάλικα και λαϊκές, αυτά είναι τα αγαπημένα θέματα του Γιώργου Μυλωνά που απαρτίζουν το δικό του ιδιαίτερο ζωγραφικό σύμπαν.

 

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας καλεί όλους τους δραμινούς να παραστούν στα εγκαίνια και, εν γένει, να επισκεφθούν την έκθεση ζωγραφικής «Εικόνες ψυχής» για να απολαύσουν την καλλιτεχνική δουλειά του Γιώργου Μυλωνά.».

 

Ανακοινώσεις

Powered by mod LCA