24/11 Μουσική συναυλία του συγκροτήματος τζαζ μουσικής 'Ασταθής Ισορροπία'

jazz poster

Μουσική συναυλία του συγκροτήματος τζαζ μουσικής 'Ασταθής Ισορροπία', με ένα ρεπερτόριο από κλασικές επιτυχίες μεγάλων συνθετών της τζαζ -και- αγαπημένα τραγούδια και μουσικές από τον κινηματογραφο και το θέατρο.

24 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 20.00, στη μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας.

jazz poster

 

         ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

                         ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΖΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

     «AΣΤΑΘΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ»

                         ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο Σ.Φ.Γ.Τ. ΔΡΑΜΑΣ     

 

                     ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ , 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00,

ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας, κα Πολύνα Γ. Μπανά, αναφέρεται στη μουσική συναυλία που θα δώσει το πενταμελές συγκρότημα τζαζ μουσικής «Ασταθής ισορροπία», το οποίο ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας φιλοξενεί την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 20.00, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, στα πλαίσια του προγράμματος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του για τη τρέχουσα περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 :

Το συγκρότημα «Ασταθής Ισορροπία», το οποίο αποτελείται από τους : Μάρβα Βούλγαρη-φωνητικά, Χάρη Ξυλά-σαξόφωνο, Κώστα Τσαλαπατάνη-πιάνο, Κώστα Παπανικολάου-κόντρα μπάσο -και- Πλουμή Καρακούση-τύμπανα, είναι ένα σύγχρονο και ιδιαίτερα δημοφιλές σχήμα τζαζ κι αυτοσχεδιαστικής μουσικής, το οποίο περιλαμβάνει, στο ρεπερτόριο του, έργα μεγάλων συνθετών της τζαζ, με μια ιδιαίτερη προσέγγιση, κατάλληλη για τζαζ κουαρτέτο και φωνή.

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας, έχοντας παρακολουθήσει την επιτυχημένη καλλιτεχνική πορεία του εν λόγω συγκροτήματος τζαζ μουσικής, το οποίο διακρίνεται για τις καταπληκτικές φωνητικές δυνατότητες της Μάρβας Βούλγαρη, τα εξαιρετικά σόλο και τους αυτοσχεδιασμούς των μουσικών του, το ιδιαίτερα ευφάνταστο ρεπερτόριό του καθώς και την άκρως ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα που αυτό δημιουργεί, επεδίωξε να φιλοξενήσει το συγκρότημα «Ασταθής Ισορροπία», στη Δράμα, εξασφαλίζοντας για τους δραμινούς μουσικόφιλους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία ξεχωριστή μουσική συναυλία με ένα ρεπερτόριο που αποτελείται από κλασικές επιτυχίες μεγάλων συνθετών της τζαζ καθώς και από γνωστές επιτυχίες της αμερικάνικης σκηνής των μιούζικαλ (Broadway), οι οποίες μεταφέρθηκαν με επιτυχία και στις οθόνες του κινηματογράφου και οι οποίες, θα μπορούσε να επωθεί, ότι αποτελούν τις απαρχές της σύγχρονης μουσικής.  

 

Βιογραφικά σημειώματα των μελών του συγκροτήματος

                                  

Μάρβα Βούλγαρη

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο κλασσικό πιάνο και τα Ανώτερα Θεωρητικά στο Φιλαρμονικό Ωδείο Πεύκης (Αττικής). Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής, jazz τραγουδιού και jazz αυτοσχεδιασμού. Έχει συνεργαστεί με μουσικά σύνολα σε ύφος jazz, blues, funk (Οι Χιωνάτοι και η.. Βούλγαρη, SideEffects κα.). Τον τελευταίο καιρό έχει στραφεί και στην ηλεκτρονική μουσική ενώ παράλληλα πειραματίζεται στο loop performance.

 

Χάρης Ξυλάς

Γεννήθηκε και διαμένει στη Ξάνθη. Έχει σπουδάσει Σαξόφωνο στο Σύγχρονο Ωδείο στη Θεσσαλονίκη και στο American Institute of Music της Βιέννης. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σχήματα Jazz, Blues, Ethnic αλλά και κλασσικής μουσικής.

 

Κώστας Τσαλαπατάνης

Γεννήθηκε στη Καβάλα και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη όπου και πήρε πτυχίο Αρμονίας και πιάνου. Έχει μεγάλη εμπειρία αφού έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και εκδηλώσεις με jazz και Latin (Aroma Caribe) σύνολα σε όλη την Ελλάδα

 

Κώστας Παπανικολάου

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και έκανε κλασικές σπουδές. Συμμετείχε σε σύνολα σχεδόν όλου του μουσικού φάσματος σε όλη την Ελλάδα, παίζοντας ηλεκτρικό και Κόντρα Μπάσο.

 

Πλουμής Καρακούσης

Γεννήθηκε στη Καβάλα. Σπούδασε jazz drums στο Νέο Ωδείο στη Θεσσαλονίκη. Εχει συνδιοργανώσει 4 Rock Festival. Συμμετείχε σε συγκροτήματα Rock, Blues, Jazz, έντεχνου, λαϊκού καιρΡεμπέτικου και συνέβαλε με μουσική και στίχους σε δίσκο 45 στροφών το 1981. Διατηρεί home Studio στη Καβάλα.

 

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας καλεί όλους τους δραμινούς να συμμετέχουν στη μουσική συναυλία, με την υπόσχεση ότι θα απολαύσουν μία ξεχωριστή μουσική εμπειρία.» .

 

 

dsc07269dsc07268dsc07233dsc07236

Ανακοινώσεις

Powered by mod LCA