22/11 εγκαίνια: Έκθεση ζωγραφικής "Το Χρονικό του Χώρου" του Βασίλη Βαφειάδη

 

vaf

vaf

 


Vasilis Vafiadis


ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

scan02

 

 

                           ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

              

              "Το Χρονικό του Χώρου"

 

        

                       του ζωγράφου

 

                              BAΣΙΛΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

         

 

                         σε διοργάνωση του Σ.Φ.Γ.Τ.

 

 

                   στον εκθεσιακό χώρο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

 

από την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου

 

                      

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας, κα Πολύνα Γ. Μπανά, αναφέρεται στην ατομική έκθεση ζωγραφικής «"Το Χρονικό του Χώρου" του ζωγράφου Βασίλη Βαφειάδη, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας :

«       Την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου και ώρα 21.00, στον εκθεσιακό χώρο άνωθεν του καφενείου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ξεκινά η ατομική έκθεση ζωγραφικής με τον τίτλο «το Χρονικό του Χώρου» του γνωστού και καταξιωμένου ζωγράφου Βασίλη Βαφειάδη, η οποία διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Δράμας, στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του για τη τρέχουσα περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013.

 

Τα εγκαίνια της εν λόγω έκθεσης ζωγραφικής θα γίνουν την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου και ώρα 21.00, στον εκθεσιακό χώρο άνωθεν του καφενείου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» -και- η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου, λειτουργώντας καθημερινά απογευματινές ώρες και, συγκεκριμένα, από τις 18.00 έως τις 22.00, ενώ τα δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα (23/11 , 24/11 , 30/11 και 1/12) θα λειτουργεί, επιπροσθέτως, και πρωϊνές ώρες και, συγκεκριμένα, από τις 11.00 έως τις 14.00 .

 

Η καλλιτεχνική δουλειά του Βασίλη Βαφειάδη είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής και αγαπητή στους δραμινούς, οι οποίοι εκτιμούν και ξεχωρίζουν το έργο του, τόσο για την ιδιαίτερη τεχνοτροπία του, η οποία καθιστά αμέσως αναγνωρίσιμη τη ζωγραφική του, όσο και για την, κατά βάσιν ανθρωποκεντρική, θεματική του.

 

Η σειρά έργων την οποία ο Βασίλης Βαφειάδης θα παρουσιάσει στην εν λόγω ατομική έκθεση «Το Χρονικό του Χώρου» που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας, αποτελεί νέα, πρωτοεμφανιζόμενη δουλειά του ζωγράφου -και- διαπραγματεύεται τη σχέση του ανθρώπου με τον χώρο και το χρόνο.

 

Ο Βασίλης Βαφειάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1953. Zει και εργάζεται στις Σέρρες, απ' όπου ξεκινά και η σχέση του με την τέχνη. Ο πατέρας του Χρήστος Βαφειάδης, γνωστός αυτοδίδακτος ζωγράφος, επηρεάζει άμεσα τη σχέση αυτή. Από το 1974 μέχρι το 1979, μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη για σπουδές, αναπτύσσοντας παράλληλα τις εικαστικές του αναζητήσεις μέσα από το πρώτο του εργαστήρι στην οδό Νικηφόρου Φωκά. Το 1979, επιστρέφει στις Σέρρες, ενώ έχει ήδη αναπτύξει συνεργασίες με γνωστές γκαλερί της Θεσσαλονίκης και, αργότερα, της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό, πραγματοποιεί ατομικές εκθέσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, σε πόλεις, κυρίως, της Βόρειας Ελλάδας, ενώ συμμετέχει και σε ομαδικές εκθέσεις (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Σόφια). Το 1987, δημιουργεί, στις Σέρρες, τον εικαστικό χώρο «ΑΡΜΟΣ», όπου μέχρι σήμερα οργανώνονται πολλές σημαντικές εικαστικές εκδηλώσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, με συμμετοχή αξιόλογων ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Από το 2004 μέχρι σήμερα, στον «ΑΡΜΟ», κάθε Δεκέμβριο, πραγματοποιείται ο θεσμός της mini ART (έκθεση έργων μικρών διαστάσεων κυρίως για νέους καλλιτέχνες απόφοιτους Καλών Τεχνών). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάσθηκε ως Διευθυντής πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών και, σήμερα, ως Υπεύθυνος πολιτιστικών προγραμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Το διάστημα 1993-1994, άσκησε καθήκοντα Διευθυντή στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΔΕΠΚΑ) Σερρών, ενώ, από το 2001 ως το 2008, διηύθυνε τη Νομαρχιακή Επιχείρηση Πολιτισμού Σερρών (ΝΕΠΟΣ). Ως μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) συμμετείχε στις εκθέσεις :

-      Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Θεσ/νίκη 2003 & 2006).

-      Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (2004 Λιμάνι Θεσ/νίκης).

-      Πινακοθήκη Ιωαννίνων (2005).

-      Κέντρο Τεχνών – Πάρκο Ελευθερίας Αθήνα (2006).

      Έργα του από τις ενότητες «Υγρά Τοπία» , «Σαντορίνη» και «Επί σκηνής» παρουσίασε σε ατομικές εκθέσεις του στους χώρους :

-      Δράμα: Επιμελητήριο 1978 - «Μύλος» 1994 - Γκαλερί Μιχάλη Βεζυρτζόγλου με αρκετές ατομικές & ομαδικές - «Αίθουσα ΔΕΠΚΟΤΑ» 1997

-      «Εργαστήρι Τέχνης» (Καβάλα, 2000)

-      «Ιχνήλατον» (Θεσσαλονίκη, 2000)

-      «Τέχνης Χώρος» (Λάρισα, 2001)

-      «Ιχνήλατον» (Αθήνα, 2001)

-      «Τεχνοχώρος» (Ιωάννινα, 2008)

 

Η ζωγραφική του Βασίλη Βαφειάδη, μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα ακαδημαϊκής σπουδής και ρεαλιστικής απεικόνισης των θεμάτων, πέρασε, σταδιακά, σε πιο αφαιρετικές καταστάσεις. Ο ίδιος ο ζωγράφος πιστεύει στην αναγκαιότητα της απομυθοποίησης και υπέρβασης της ευκολίας και ασφάλειας που προσφέρει μια κατακτημένη γραφή, προτιμώντας την περιπέτεια της αναζήτησης αμεσότερων μορφών έκφρασης.

πηγη:http://vvafiadis.blogspot.gr/2009/12/1953.html

v3v2v4

 

 

 

Ανακοινώσεις

Powered by mod LCA