20/10 ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΟΚ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ

baroque-rempetiko print

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ: 'ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΟΚ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ' ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΑΣΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΛΙΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 20/10, 19:30, ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)

Από το startvfmdramas για την εκδηλωση

 

baroque-rempetiko print

 

 

Ο Ιάσων Ιωάννου γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι απόφοιτος ανώτερων θεωρητικών στην τάξη του Πέτρου Μπεκιαρίδη με πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, και διπλώματος βιολοντσέλου, τάξη Άγγελου Φιλίππου, με άριστα παμψηφεί και διάκριση «Εξαιρετικής Μουσικής Ερμηνείας». Με υποτροφία από το ‘Trinity College of Music’ και υπο την καθοδήγηση της Susan Sheppard στο Λονδίνο απέκτησε ‘Master’ και ‘Postgraduate Advanced Diploma’, με ειδίκευση στο μπαρόκ τσέλο και τη μουσική ρητορική, όπου του απονεμήθηκαν τα βραβεία ‘City Livery Prize 2004’, ‘Wilfred Stiff Prize 2004’ και το ‘Edgar Comley Certificate of Excellence 2005’.

Ως σταθερό μέλος των Latinitas Nostra και των Ex Silentio είναι βασισμένος στην Ελλάδα και κατά καιρούς έχει συνεργαστεί και συνεχίζει να συνεργάζεται με ορχήστρες όπως: The Orchestra of the Age of Enlightenment, Maressiene Consort, Balkan Baroque Band, Alderburgh Baroque Orchestra, The Suffolk Players, την Καμεράτα και την Κ.Ο.Θ μεταξύ άλλων. Έχει ηχογραφήσει για το θέατρο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, για την MDG και την DECCA με την Καμεράτα υπο την διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, και διδάσκει στον Φίλιππο Νάκα στην Αθήνα και στα θερινά σεμινάρια του Μουσικού Χωριού στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου.

 

Ο Δημήτρης Τίγκας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1982. Σπούδασε μοντέρνο κοντραμπάσσο αρχικά με τον Evgeny Bratushka στο δημοτικό Ωδείο Βόλου και έπειτα με τον Βασίλη Παπαβασιλείου στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών από όπου και αποφοίτησε.

Το Σεπτέμβριο του 2006 μετακόμισε στο Άμστερνταμ όπου και σπούδασε βιολόνε (ιστορικό κοντραμπάσσο) με την Maggie Urquhart. Είναι απόφοιτος (bachelor's και master's) του Κονσερβατορίου του Άμστερνταμ.

Είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει δώσει πλήθος συναυλιών με συμφωνικές ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου αλλά και μουσική για το θέατρο. Είναι τακτικό μέλος των σχημάτων παλιάς μουσικής: Latinitas Nostra, Ex Silentio και Armonia Atenea.

 

H Έλενα Κρασάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές σπουδές στο Κλασικό τραγούδι και την Παλιά μουσική στην Βασιλική Ακαδημία της Χάγης (τάξη Rita Dams, Lenie van den Heuvel και Gerda van Zelm),ενώ έγινε δεκτή στο ίδιο ίδρυμα για μεταπτυχιακές σπουδές με ειδίκευση στην μουσική του 17ου αιώνα (τάξη Jill Feldman, Michael Chance και Peter Kooij) αποφοιτώντας με άριστα και διάκριση (cum laude). Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε διάφορες χώρες όπως Γερμανία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ολλανδία (Utrecht Early Music Festival), Ιταλία (Festival Internazionale di Musica Rinascimenstale), Κορέα (Σεούλ- Φεστιβάλ Παλιάς Μουσικής) κ.α. υπό την διεύθυνση διακεκριμένων μουσικών όπως οι Charles Toet , Paul Ηillier, Christina Pluhar, Harry van der Kamp, Jos van Veldhoven, Mike Fentros, Jean Tubery, Nico van der Meel κ.α.  

 

Ο Αλέξανδρος Ιωάννου γεννήθηκε στη Δράμα.

Διπλωματούχος κρουστών από το Κ.Ω.Θ. (καθ. Αν. Βασιλειάδης), πτυχι-ούχος ανώτερων θεωρητικών από το Ν.Ω.Θ. (καθ. Π. Μπεκιαρίδης), κά-τοχος MMus στη σύνθεση από το Reading University της Αγγλίας (Dr. P. Rhys) και κάτοχος PGdip. στα ευρωπαϊκά κρουστά από το Trinity Colle-ge of Music του Λονδίνου (Profs. K. Nutty, P. Turner, Ch. Fullbrook).

Το συνθετικό κι ερμηνευτικό του ενδιαφέρον στρέφεται στον τομέα της σύγχρονης μουσικής.

Συνθέσεις του έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά σύνολα σύγχρονης μουσικής, παρουσιάζο-ντας έργα σε πρώτη εκτέλεση.

 

Ανακοινώσεις

Powered by mod LCA